Barri de l'Amunt
Corbera de Llobregat

  Baix Llobregat
  Carretera BV 2421, Km 10 000
  Emplaçament
  Nucli de l'Amunt, a la carretera de Sant Ponç, abans del nucli de Can Rigol

  Coordenades:

  41.41096
  1.90633
  408594
  4584956
  Número de fitxa
  08072-57
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Catàleg Municipal, 2005, núm. 57
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Diversos
  Autor de la fitxa
  Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

  Veïnat consistent en poc més de dues dotzenes de cases distribuïdes en quatre carrers de forma irregular. Hi ha una barreja tipològica d'edificacions, ja que hi ha masies d'origen rural (com ara Ca l'Ubach, Cal Joan Roca i altres), casalots de principis del segle XX (com ara Ca la Quima o Ca l'Eudald), cases entre mitgeres i xalets de caire més modern. Al centre de la barriada hi ha l'antiga era.

  L'Amunt és una barriada o raval originat a redós de les cases pairals de Cal Joan Roca i Cal Ubach, entre d'altres, constituït durant les darreries del segle XIX i principis del segle XX, situades en un paratge del camí de Corbera a Sant Ponç. En algunes de les edificacions hi ha inscrites dates com ara 1893 i 1903, entre d'altres.

  GARCÍA NAVARRO, Helena (1998). L'Abans. Recull gràfic de Corbera de Llobregat. El Papiol: Efadós Editorial RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.