Barraques de la Font del Cuscó
Sant Cugat Sesgarrigues

A la Font del Cuscó, 500 m al SE de la masia de Cal Suriol de Dalt, pel camí de la font del Cuscó
    Pel camí de Can Sadurní a Cal Suriol i després pel camí de la font del Cuscó

Regular
    Caldria actuar per evitar la caiguda de les pedres de la part superior. El seu entorn està molt embrossat
    BCIL segons POUM 28/12/2006
    Tríade scp

La vessant de la muntanya de la font del Cuscó està dividida en terrasses en la seva part més baixa. A un nivell inferior de la mateixa font, es troba el marge de pedra que conté tres obertures. Es tracta de tres "cabanes" de 2 metres quadrats i 2 metres d'alçada aproximadament. Són de pedra seca amb volta falsa. Una d'elles utilitza una gran pedra a manera de dintell amb la inscripció: AÑ 1872. Podria tractar-se de cabanes utilitzades pels pagesos o pels pastors.

Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000. Sant Pere Molanta 419-7-8 (279-128). Institut Cartogràfic de Catalunya. Segona edició: maig 1999

CÓRDOBA MARTÍNEZ, Manel. Les fonts del Penedès. Vilafranca del Penedès, 1997