Barraca Ventallola
Santa Eulàlia de Riuprimer

Puig de Ventallola

Necessita ser restaurada
    Pilar Camañes

Es tracta d'una barraca rectangular, de c. 2,5 metres de llarg. Està adossada a la terrassa superior del camp i presenta un estat de conservació molt precària. La porta està al costat dret de la façana. A l'interior, la construcció mostra la caiguda parcial de la coberta a partir de lloses.

Es troba situada dalt del Puig, al nord-est del nucli urbà de Santa Eulàlia. A partir del mas Ventallola, seguint per la carretera que puja a la Rovira, es localitza a l'esquerra una zona de petits camps aterrassats, la barraca es troba en aquesta zona.

S'ha de relacionar amb l'expansió de la vinya en el territori català per l'elaboració d'aiguardents i posteriorment durant l'etapa de la fil·loxera a Europa (S. XVIII i XIX). Qualsevol zona de vessant era aterrassada per plantar-hi ceps.