Barraca Gran La Llacuna
Vallcebre

La Llacuna

OPC - María del Agua Cortés Elía

Barraca aèria adossada al marge orientada nord oest. Planta rectangular 110cm x 160m (interior), alçada 165cm. Tipus de porta: llinda plana. Entrada entre 60 i 65cm d'amplada i 90cm d'alçada. La barraca és sòlida i ben construïda amb sostre de lloses. Hi ha un afegit en forma de paravent d'uns 125cm de llargada, fet amb pedra menys bona. Zona de camps, feixes i bosc, antigament conreada i actualment mig abandonada. Accés fàcil a peu des del raval El Divinal, per un camí de camp que surt entre les cases de Cal Xic i de Cal Pau.

Hi ha moltes barraques en el municipi de Vallcebre i hi ha de totes les tipologies des de barraques refugi fins a barraques gairebé monumentals. La barraca refugi és petita i servia per aixoplugar-se. N'hi ha unes de molt petites en què hi cap només una persona i que servien per guardar eines. La barraca mitjana és més gran amb una amplada i una alçada que permeten una estada més còmoda, on s'hi podia cuinar i passar nit. La barraca gran de la Llacuna és una d'aquestes baraques mitjanes. Es va trobar ceràmica contemporània en la barraca.