Barraca del Torrent de Mas Bolet III
Mediona

Al nord del nucli urbà, al nord del Pla de les Fites.
    A tocar del torrent de Mas Bolet

Té la coberta parcialment ensorrada
    Fitxa ARQ087 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    La UNESCO declara el dia 28/11/2018 Patrimoni cultural immaterial l’Art de la pedra seca: Coneixements i tècniques.

08121A031000060000WH
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Construcció de pedra seca aèria aïllada de planta quadrangular orientada a est. Aixecada al mig d’una zona boscosa i de difícil accés, té la coberta feta amb falsa cúpula per aproximació de filades, parcialment ensorrada. La porta seria de llinda plana, però també es troba parcialment ensorrada i tapada per la presència del tronc d’un arbre.

Es troba envoltada de marges de pedra seca i també d’altres barraques, en una zona amb abundant vegetació.

És difícil determinar la cronologia exacte de les construccions de pedra seca, ja que no se'n coneixen documents. La hipòtesi més raonable situaria la gran expansió d'aquestes construccions a la primera meitat del segle XIX.

AA.DD (2010) La pedra seca. Evolució, arquitectura i restauració. Brau edicions.