Barraca I del Bosc de Mas Bolet
Mediona

Al nord est del nucli de sant Joan, al bosc de Mas Bolet
    Entre el camí que porta al Coll de la Cova i el de Ginoles a Mas Bolet

Enderroc practicament total. Coberta de vegetació
    Fitxa ARQ087 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    La UNESCO declara el dia 28/11/2018 Patrimoni cultural immaterial l’Art de la pedra seca: Coneixements i tècniques.
    08121A031000070000WW
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Construcció de pedra seca aèria aïllada de planta circular aixecada al mig d’una zona boscosa, en molt mal estat de conservació. Bona part de l’estructura està completament ensulsida i només es conserva dempeus part de la paret nord.

Es troba envoltada de marges de pedra seca i altres barraques en un entorn amb abundant vegetació, que fa que en algun cas quedin invisibles al paisatge.

És difícil determinar la cronologia exacte de les construccions de pedra seca, ja que no se'n coneixen documents. La hipòtesi més raonable situaria la gran expansió d'aquestes construccions a la primera meitat del segle XIX

AA.DD (2010) La pedra seca. Evolució, arquitectura i restauració. Brau edicions.