Barraca del Torrent de Ginoles II
Mediona

A peu del torrent de Ginoles, entre aquest i el camí de Santa Maria d’Orpinell.

Segle XVIII-XX
    Té part de la volta ensorrada
    Fitxa ARQ087 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    La UNESCO declara el dia 28/11/2018 Patrimoni cultural immaterial l’Art de la pedra seca: Coneixements i tècniques.
    A peu del torrent de Ginoles, entre aquest i el camí de a Santa Maria d’Orpinell.
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Construcció de pedra seca aèria aïllada de planta circular d’uns 2 m de diàmetre. Aixecada a peu del camí, es troba en força relatiu bon estat de conservació tot i que té part de la cúpula ensorrada.

La porta, orientada a sud, està definida per una llinda plana, és a dir un gran bloc de pedra recolzat en les parets laterals. La coberta, correspon a una falsa cúpula feta per aproximació de filades. A l’interior, a la banda nord té un cocó d’uns 0.30 m d’amplada.

És difícil determinar la cronologia exacte de les construccions de pedra seca, ja que no se'n coneixen documents. La hipòtesi més raonable situaria la gran expansió d'aquestes construccions a la primera meitat del segle XIX

AA.DD (2010) La pedra seca. Evolució, arquitectura i restauració. Brau edicions.