Barraca del MartÍ Ribas II Sant Pere de Riudebitlles

Alt Penedès
Prop del Mas Isard
Prop del pla del Corral Nou

Coordenades:

41.46598
1.69902
391359
4591304
08232-111
Patrimoni immoble
Edifici
Contemporani
Popular
XIX-XX
Dolent
Ja està molt oculta per la bardissa, cosa que fa preveure una desaparició a curt o mitjà termini.
Legal
POUM 12/05/2012
Fàcil
Sense ús
Privada
Ref. cad.: 011A00011
ARQUEOCIÈNCIA - J.M. Huélamo
Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Barraca circular de pedra seca amb cúpula cònica construïda per aproximació i superposició de filades de pedres planes i culminada en una coberta de terra, on arrelen plantes com lliris, que li donen consistència i impermeabilitat. L'obertura a l'exterior consisteix en la porta d'entrada, la qual té la llinda feta amb una pedra plana. Està orientada a l'Est, i mig menjada per les bardisses.

Avui no es fa aquest tipus de construcció, perduda ja pràcticament la seva utilitat inicial. Per a la seva erecció, com també va ocórrer a vegades amb la dels marges de les parcel·les, era freqüent la intervenció d'artesans especialitzats, el quals trigaven una mitjana d'una jornada sencera, dos homes, per a fer-ne una de petita, i fins a una setmana entre quatre operaris, per a fer-ne una de més gran.

ARGEMÍ, X.; SADURNÍ, M.T.; SERRA, J. (1999) "Sant Quintí de Mediona. Evolució socio-econòmica i cultural d'una vila de l'Alt Penedès", Ajuntament de Sant Quintí de Mediona. Informació oral de Pere Marra (juny 1999).