Barraca del Magrà del Bep
Castellfollit de Riubregós

Vall del Torrent de Magrà
    A la riba dreta del Torrent de Magrà, 425 m al sud del poliesportiu.

Xavier Bermúdez López

Barraca excavada lateralment en el terreny de guixos, aprofitant un tall vertical en el mateix causat per l'erosió de la Rasa que baixa del Bosc de Roters. L'obertura d'entrada és una porta d1x2m (que es podia tancar), amb una petita fornícula quadrada al costat esquerre que hauria funcionat a mode de prestatge.
    Un cop a l'interior, l'espai es divideix en dos per la presència d'una paret (veritablement un testimoni del material geològic deixat per evitar esfondraments). L'amplada màxima, davant l'entrada, és d'uns 4 m. L'àmbit de l'esquerra té uns 2,5 m de profunditat, i el dret de 3 m. La porta tenia un encaix per a tancar-la. Dins d'aquests espais hi ha més fornícules quadrades excavades a les parets.

L'ús d'aquesta barraca s'ha d'entendre en consonància amb l'activitat agrícola al lloc, servint com a aixopluc i magatzem d'eines per als pagesos.