Barraca del Fondo de l'Obaga (I)
Canyelles

Fondo de l'Obaga
    A pocs metres des del camí del Fondo de l'Obaga. A la vessant N

La llinda de la porta d'entrada ha caigut i amb ella, una part de la construcció.
    Jordi Farré
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Construcció aixecada en pedra, de planta ovalada d'un diàmetre màxim de 3,5 m. S'ha aprofitat el desnivell de la roca natural com una de les parets de la construcció, a la part posterior. La barraca es va construir segons la tipologia de construcció tradicional basada en la coberta de falsa cúpula, amb la col·locació dels blocs de pedra (sense cap mena de material d'unió), en fileres de forma circular / ovalada. En cada cercle concèntric es van reduint progressivament les pedres respecte a les anteriors fins arribar a tancar la cúpula amb una gran llosa. Les pedres són de petita i mitjana dimensió i irregulars.

PUJOL, J.Ma. (2002): 'Patrimoni rural en Perill'. La Fura. 17/23 Maig. Vilafranca del Penedès. pp. 11-19. SASTRE COLL, Jaime (1989): Las barracas menorquinas. Construcciones rurales de piedra seca. Trabajos del Museo de Menorca nº9. Conselleria de Cultura, Educació i Esports del Govern Balear. Mahó.