Barraca de vinya 19
Pallejà

Pista de terra entre el camí de les Rovires i els Tres Turons.
    A 200 m al sud-oest de l'antena dels Tres Turons i a 30 m a ponent del camí que hi porta.

Només se'n conserven entre 60 i 80 cm d'alçada, que s'intueix entre la pedra del seu enderroc.
    Inexistent
    El mes de novembre de 2018 l'art de la pedra seca va passar a formar part de la llista de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO pel fet de desenvolupar un paper essencial en la prevenció de corriments de terres, inundacions i allaus.
    08156A001000050000FF
    Ainhoa Pancorbo Picó

Barraca aèria aïllada orientada al sud, de planta circular de prop de 2,5 m de diàmetre, amb la falsa cúpula enderrocada a l'interior. De la porta només en resta l'amplada, de prop de 60 cm i els murs en aquest punt fan 60 cm. Es troba envoltada del seu propi enderroc en una zona molt boscosa.

Les característiques pròpies del territori han obligat l'ús de tècniques, com la pedra seca, per a fer productives i treure el màxim rendiment de les terres de cultiu. Aquestes construccions han modulat el paisatge i el sistema agrari de moltes de les comarques catalanes, sobretot des del segles XVIII i XIX, quan la vinya va esdevenir el conreu principal del territori. Són unes estructures relacionades, principalment, amb aquest conreu i també amb el de l'olivera i de l'ametller.

- CONGOST, Rosa et alii. (2010) La pedra seca. Evolució, arquitectura i restauració. Edicions Brau.