Barraca de vinya 18 - 16072
Pallejà

Baix Llobregat
    Camí de la Costa Pelada, en el punt més proper a la línia de ferrocarril Manresa-Barcelona-Igualada.
    A uns 20 m a ponent del camí.
    66

41.411839942764
    1.9994140418119
    416374
    4584960
    08157 - 73
    Completament enderrocada.
    Inexistent
    El mes de novembre de 2018 l'art de la pedra seca va passar a formar part de la llista de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO pel fet de desenvolupar un paper essencial en la prevenció de corriments de terres, inundacions i allaus.
    Barraca 16072 de la Wikipedra / IPEC 958718
    08156A005000580000FW
    Ainhoa Pancorbo Picó

Barraca del tipus aèria adossada a un marge, de planta rectangular de prop de 3 x 2 m, amb parets de gruix de prop de 50 cm.

Les característiques pròpies del territori han obligat l'ús de tècniques, com la pedra seca, per a fer productives i treure el màxim rendiment de les terres de cultiu. Aquestes construccions han modulat el paisatge i el sistema agrari de moltes de les comarques catalanes, sobretot des del segles XVIII i XIX, quan la vinya va esdevenir el conreu principal del territori. Són unes estructures relacionades, principalment, amb aquest conreu i també amb el de l'olivera i de l'ametller.

- CONGOST, Rosa et alii. (2010). La pedra seca. Evolució, arquitectura i restauració. Edicions Brau.