Barraca de vinya
Sant Quintí de Mediona

Emplaçament
    Camí que surt de la urbanització de la Soleia en direcció est. Uns 700 m passades les Granges Prieto

41.46726
    1.67911
    389698
    4591471
    08236 - 104
    Manca de manteniment
    Jordi Piñero

Barraca de pedra seca situada enmig d'un camp. És un exemple representatiu de les moltes barraques que encara es conserven al terme de Sant Quintí de Mediona, concretament del tipus de planta circular, amb les parets inclinades que enllacen amb la coberta de manera que pràcticament formen un túmul cobert de terra. Té restes de murs a la part davantera que formaven una mena d'avantcambra.
    Les dimensions de la barraca són molt grans i les parets extremadament gruixudes.

És difícil determinar la cronologia exacta de les construccions en pedra seca, ja que no se'n coneixen documents. La hipòtesis més raonable situaria la gran expansió d'aquestes construccions a la meitat del segle XIX.