Barraca de St.Miquel 2 Avinyó

  Bages
  Avinyó
  450 m al nord-est de Can Passol

  Coordenades:

  41.8743
  1.97675
  415090
  4636326
  08012-339
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Popular
  Contemporani
  Modern
  XVIII-XIX
  Dolent
  Està en ruïnes
  Inexistent
  Difícil
  Sense ús
  Privada
  Ref. cad.: 017A00010
  Marc Cucurella Pinilla

  Barraca de vinya, de planta rectangular, amb una superfície aproximada de 10 m2, construïda amb carreus de pedra irregulars lligats en sec. A la paret de llevant hi ha una obertura en forma de porta. El sostre era de doble vessant construït amb lloses que reposaven sobre de grans bigues de fusta, tot i que actualment el sostre ha cedit en la seva totalitat.

  Hi ha gran quantitat de vegetació tan a l'interior com a l'exterior que en dificulten la fotografia.

  La barraca de vinya tenia una funció únicament agrícola: guardar eines del camp, servir de refugi pel pagès i, en molts casos es convertia en un espai imprescindible per poder realitzar les tasques del camp amb certa comoditat, és per això que hi ha tanes barraques. Gairebé cada camp té la seva; era com un punt estratègic per la pagesia. Avui en dia encara s'usen però en menor mesura i únicament amb la funció de guardar-hi eines i utensilis agrícoles. La gran expansió de les barraques es du a terme sobretot entre els segles XIX i XX.

  - SOLER I BONET, Josep (1994). Les barraques de vinya. Les construccions de pedra seca a la comarca del Bages. Manresa, Centre d'Estudis del Bages.