Barraca de pedra seca planta rodona 74
Olivella

Al vessant nord-est del fondo de Vallgrassa.

Josep Anton Pérez Arriaga

Construcció aixecada en pedra seca de planta circular i forma troncocònica, de 2,60 m. de diàmetre a la base i una alçada màxima de 2,50 m. La construcció és de la tipologia de sostre de falsa volta, habitual en aquestes edificacions (acostament de filades de pedra seca, sense cap mena de material d'unió, i amb una gran llosa per tapar el sostre).
    Els muntants de la de la porta estan fets amb pedres escairades. A la part superior hi ha una gran llosa com a llinda. El sostre està cobert de terra, utilitzada per a reforçar la unió de les pedres que formen la cúpula.

MODEL 2. Barraca inclosa a l'inventari col·laboratiu Wikipedra impulsat per l'observatori del paisatge de Catalunya (wikipedra.catpaisatge.net) amb el codi 74.