Barraca de pedra seca II
Collbató

Torrent de les Àligues (muntanya de Montserrat)
    En un coster de la B-112, a 380 m de l'Eix del Llobregat

Assumpta Muset Pons

Barraca feta amb pedra seca (conglomerat i marga vermella), de planta circular i tancament en falsa cúpula, amb un forat central per a la sortida de fums i caramull a la teulada. El portal té els muntants inclinats i la llinda simple. La cobertura exterior està feta amb pedruscall i terra. A la part de tramuntana hi ha una pedra de grans dimensions que va ser aprofitada per fer de mur. És situada en unes feixes abandonades i molt penjades. Hi ha restes de foc a l'interior.

Es tracta d'un dels pocs exemplars de barraca de pedra seca amb falsa cúpula que hi ha al terme de Collbató. És, però, una construcció molt rudimentària i petita feta pels mateixos pagesos.

ARTIGUES Ramon i altres (2007), Barraques de pedra seca a Mont-roig del Camp, Valls, Cossetània Edicions.