Barraca de pedra seca i saltadors de marge del Rogent
Collbató

Les Obagues
    A 100 m del camp de tir

Els Amics del Dall mantenen nets l'accés i l'entorn.
    Assumpta Muset Pons

És una construcció feta en pedra seca i formada per una barraca que penetra cap a l'interior del marge i per setze graons en voladís (saltadors o pujadors) distribuïts a banda i banda de l'aixopluc. El portal de la barraca, orientat al nord, té ràfec, els muntants inclinats i la llinda simple. A l'interior de la barraca hi ha segon portal coronat amb una altra llinda simple, que dóna accés a un bassiol, que ara està sec. El tancament superior de la barraca està fet amb lloses planes de grans dimensions. La construcció és obra d'artesans especialitzats, que es van encarregar de tallar, carejar i escairar els blocs de pedra, alguns dels quals tenen unes mides considerables.

Algunes persones grans recorden que el doll interior era utilitzat com abeurador per als animals. És possible que aleshores fos més fondo. També era un indret on la gent anava a fer berenades.

ARTIGUES Ramon i altres (2007), Barraques de pedra seca a Mont-roig del Camp, Valls, Cossetània Edicions.