Barraca de pedra seca de planta quadrada 197
Olivella

Al fondo d'Aliona.

Josep Anton Pérez Arriaga

Construcció aixecada en pedra seca de planta quadrada, de 3,90 m. de costat i una alçada màxima de 2,70 m. La construcció és de la tipologia de sostre de falsa volta, habitual en aquestes edificacions (acostament de filades de pedra seca, sense cap mena de material d'unió, i amb una gran llosa per tapar el sostre). El tancament de la volta es fa amb una llosa plana amb una creu inscrita. Els muntants de la de la porta estan fets amb pedres escairades de mida més gran que la resta. A la part superior hi ha una gran llosa plana com a llinda. El sostre està cobert amb terra al voltant i blocs de pedra a la part central.

MODEL 5. Barraca inclosa a l'inventari col·laboratiu Wikipedra impulsat per l'observatori del paisatge de Catalunya (wikipedra.catpaisatge.net) amb el codi 197. Autor: Drac Verd de Sitges