Barraca de pedra seca de la Furriola
Font-rubí

Poc després de travessar Font-rubí de Dalt en direcció al Coll de la Barraca

Dolent
    L'estat de conservació és precari. Les pedres que formen la falsa volta interior es troben en precari equilibri, atès que han perdut el revestiment exterior, resultant una mena de perillosa "closca d'ou" que, en qualsevol moment, pot cedir i esfondrar-se per sempre. Si es vol salvar aquest magnífic exemplar de barraca caldria una intervenció urgent d'algun expert en aquest tipus de construccions de pedra seca.
    Miquel Gea i Bullich

Barraca de pedra seca de planta quadrada. Probablement és la més gran del terme. Originalment l'exterior estava aterrassat formant una mena de piràmide graonada que encara és visible a la part posterior de la barraca. La porta presenta arc apuntat. L'interior es conserva íntegre però es manté ara com una mena de closca d'ou ja que ha perdut molt material exterior i, de fet, sobta que encara es mantingui d'empeus. Cal advertir que és extremadament perillós entrar en aquest tipus d'estructures ja que es poden esfondrar totalment en qualsevol moment. Des de l'exterior podem admirar perfectament les seves dimensions.