Barraca de pedra seca circular de Mas Moió
Font-rubí

Uns 100 m a l'E/SE del Mas Moió, a tocar del camí que hi duu des de la carretera BP-2126

Miquel Gea i Bullich

Barraca de pagès de pedra seca i planta circular. Les pedres es disposen sense aglutinant i, interiorment, van aproximant-se al centre de la construcció de forma paulatina fins que formen una falsa volta. L'accés a la barraca és allindat i s'obre a migdia. Interiorment compta amb una fornícula a nivell del terra actual. El diàmetre interior se situa en uns 2,4 m i l'alçada màxima, al centre de la construcció, assoleix els 2,7 m. La base dels murs té uns 95 cm de gruix i, per tant, el diàmetre exterior es troba al voltant dels 4,5 m.
    Externament, sobre la volta se situa una capa de terra on encara hi neixen els lliris que, habitualment, coronaven aquest tipus de construccions per tal de cohesionar la capa de terra superior.
    És, possiblement, la barraca de pedra seca millor conservada del municipi.
    Les barraques de vinya varen fruir del seu major explendor durant el segle XIX i la primera meitat del segle XX.