Barraca de la Soleia
Vallcebre

La Barceloneta
    Carretera B-401, km 2, trencant a mà dreta direcció a La Barceloneta.

Només queden restes, la teulada i part dels murs estàn ensorrats.
    Anna Junyent Traserra

Restes d'una barraca de pastor. Actualment només queden les pedres que donen forma a l'estructura quadrada que tenia la barraca, la resta, està tot ensorrat.
    Barraca aèria adossada, orientada al sud, llinda de pedra plana 73cm x 25cm, porta 57cm d'amplada i un mínim de 70cm d'alçada. La barraca es troba al mig de les feixes i dels coberts abandonats de la casa la Soleia, abandonada als principis del 1900.

Les barraques de pastors eren unes edificis, generalment petits i quadrats, que tenien la funció d'aixoplugar els pastors. Es trobaven escampades a les muntanyes, en determinats indrets solitaris i per on passaven els ramats, per tal de poder donar servei als pastors. A la barraca generalment hi havia un jaç per dormir i un racó pel foc.