Barraca de la Solana (20635)
Navàs

Sector nord-oest del terme municipal
    Emplaçament
    Carretera C-55, camí cap a Valldeperes i, a la Coma de Valldeperes, camí nord-oest cap a la Cova del cabrer
    546

41.91895
    1.72688
    394429
    4641561
    08141 - 78
    Esfondrament al sostre
    08140A015000220000IW
    Jordi Piñero Subirana

Barraca de pedra seca de planta circular, amb coberta de falsa cúpula i porta de llinda plana. Té un espiell, en forma de veritable espitllera, i un cocó. Segons la cartografia del Cadastre, és dins la mateixa finca rústica que la Caseta del Sunyer; una antiga masia situada uns 650 metres al nord.

Forma part del Catàleg de Béns Arquitectònics, històrics i ambientals de Navàs (2015-2018), amb el nom de Barraca de la Solana.

Una gran pedra del muntant dret té una sèrie de gravats moderns fets pel senyor Ma. Castaño Do. de la Coromina (un barri de Cardona). El primer gravat és de l'any 1997 i l'últim del 2019. Sembla que aquest senyor és un gran coneixedor de la zona.

HERNÁNDEZ, David (2019). Web Wikipedra (codi 20635)