Barraca de la Cogullada
Canyelles

Als camps de conreu que hi ha darrera de la masia de la Cogullada.

En procés d'enrunament.
    Landbusiness, s.l. C. Pau Claris, 167, 2b, Barcelona.
    Jordi Farré

Construcció aixecada en pedra, de planta rodona d'un diàmetre màxim de 5 m. La construcció és de la tipologia de sostre de falsa volta, típic en aquestes edificacions (acostament de filades de pedra seca, sense cap mena de material d'unió, i amb una gran llosa per tapar el sostre). La porta s'estructura amb una llinda i està orientada als sud-oest.

La part est de la barraca es troba en fase d'enrunament, algunes fileres de pedres han caigut, deixant sense encaixar les fileres inferiors, que cauran fàcilment a partir d'ara. Una part de la terra vegetal de la part superior (coberta) també comença a desmoronar-se pel mateix cantó.

PUJOL, J.Ma. (2002): 'Patrimoni rural en Perill'. La Fura. 17/23 Maig. Vilafranca del Penedès. pp. 11-19. SASTRE COLL, Jaime (1989): Las barracas menorquinas. Construcciones rurales de piedra seca. Trabajos del Museo de Menorca nº9. Conselleria de Cultura, Educació i Esports del Govern Balear. Mahó.