Barraca de Can Savall
Castellfollit del Boix

Pla de Servitge. Sud-oest de Castellfollit del Boix
    Emplaçament
    Camí de Can Prat, seguir pel camí del Portell del Grau. Continuar pel camí de Servitge agafar el trencant cap a Can Savall. Passada la finca.
    595

41.65416
    1.63216
    386106
    4612283
    08059 - 230
    Cobertes enderrocades
    08058A003000510000PQ
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Edifici format per tres cossos de planta quadrada de 3 x 3 metres. El cos central correspon a una barraca construïda amb la tècnica de la pedra seca amb la coberta en forma de falsa cúpula. S’hi accedeix per una portal de llinda plana que conserva la següent inscripció: GPA 3-8-70 orientat a l’est. A l’interior, a la façana oest,  s’hi conserva un banc corregut i una boixa, situada a la paret nord. Al mur sud s’hi obra una porta amb llinda de pedra que comunica amb un segon cos també amb la coberta en forma de falsa cúpula. Adossat a la façana de tramuntana de la barraca s’hi localitza l’útil cos, corresponent al cup de vi relacionat amb la boixa.