Barraca de Cal Solanes
Sant Martí de Tous

Ctra BV-2212 a Clariana. Agafar el trencall de Cal Solanes, passar la finca i seguir 1.2 km.

XIX- XX
    L'estable ple de bardissa i part de la paret sud malmesa i la coberta inexistent.
    Núria Cabañas

Barraca doble construïda amb la tècnica de pedra seca i adossada en un marge del Bosc de Solà de Riquer, prop del camí. La barraca de planta circular s'hi accedeix per un portal de llinda simple orientat a l'est. La coberta és en forma de falsa cúpula amb una petita cornisa de lloses situada el punt d'unió entre la paret i l'inici de la coberta. Per l'exterior està recoberta per un petit túmul de terra. Adossat a la paret sud s'hi conserven les parets d'un estable o coral, de planta rectangular amb la porta d'accés a l'est.

ENRICH, MF; MIRET, MT; VICH, I. (2006): Pedra seca a l'Anoia. Carme, Orpí, La Pobla de Claramunt, la Torre de Claramunt. Ajuntament de la La Pobla de Claramunt.
    RIPOLL, R. (2003). Les construccions de paret seca a l'Anoia. A Els paisatges de la Vinya. Manresa:Centre d'Estudis el Bages.