Barraca Cal Raiat
Vallbona d'Anoia

Les Llengònies. Al nord-oest del nucli urbà
    Darrera la Depuradora de Vallbona d'Anoia

Núria Cabañas

Barraca de planta circular construïda amb la tècnica de pedra seca i adossada a un mur de feixa per l'est. S'hi accedeix per un portal de llinda simple orientat al sud. La coberta és en forma de falsa cúpula i la part exterior està coberta per un túmul de terra i lliris. A la banda esquerra de la porta d'accés hi ha un petit mur de pedra seca emprat com a paravent. A l'interior, al mur nord, es conserva un fornícula de petites dimensions.

ENRICH, MF; MIRET, MT; VICH, I. (2006): Pedra seca a l'Anoia. Carme, Orpí, La Pobla de Claramunt, la Torre de Claramunt. Ajuntament de la La Pobla de Claramunt.
    RIPOLL, R. (2003). Les construccions de paret seca a l'Anoia. A Els paisatges de la Vinya. Manresa:Centre d'Estudis el Bages.