Barraca 6 prop del camí del Gatell
Torrelles de Foix

Camí del Gatell cap a les Costes
    Les Planes, sud del camí del Gatell

Ainhoa Pancorbo Picó

Es tracta d'una construcció aèria aïllada orientada al sud-est, de planta circular. Presenta una porta acabada amb arc de mig punt i 140 cm d'alçada. Té un diàmetre interior de 215 cm i coberta de falsa cúpula. Presenta sengles paravents a banda i banda de la porta.

Barraca núm. 2357 de l'Observatori de Paisatge, d'on s'han extret les mides (Autor: Drac Verd de Sitges)

Les característiques pròpies del territori penedesenc han obligat l'ús de tècniques, com la pedra seca, per a fer productives i treure el màxim rendiment de les terres de cultiu. Aquestes construccions han modulat el paisatge i el sistema agrari al Penedès, sobretot des del segles XVIII i XIX, quan la vinya va esdevenir el conreu principal del territori. Són unes estructures relacionades, principalment, amb aquest conreu i també amb el de l'olivera i de l'ametller, sobretot en aquelles zones on el sòl és de pitjor qualitat, per la gran quantitat de pedres que dificulten la productivitat i el conreu.
    El mes de novembre de 2018 l'art de la pedra seca va passar a formar part de la llista de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco pel fet de desenvolupar un paper essencial en la prevenció de corriments de terres, inundacions i allaus.

wikipedra.catpaisatge.net