Barraca 37 (de Rendenes)
Santa Maria d'Oló

Sector central del terme municipal
    De Rojans camí S i W 600 m, camí NW 50 m, camí NE en ziga-zagues uns 600 m

Llinda trencada; part posterior lleument esfondrada
    Jordi Piñero Subirana

Barraca de pedra seca de grans dimensions i que té la particularitat que estava dividida en dues plantes. És a dir, a l'interior hi havia un sostre de fusta (que ja no es conserva), a l'estil d'un altell, on dormien els homes, mentre que a la planta inferior hi dormien les mules. La barraca és de planta circular, amb coberta de falsa cúpula que conserva part del túmul de terra. Té porta rectangular amb llinda plana. A la part alta el mur fa una petita cornisa que marca el nivell de l'altell. Aquesta barraca era utilitzada per bosquerols de la zona que treballaven en carboneres.

Denominacions: barraca de Rendenes (així es denomina en un plafó del PEIN del Moianès) o barraca gran (així l'anomenen els propietaris de Rojans).
    Informació oral facilitada per Pere, Marc i Montse Mas Sors.