Banyera del balneari Lloveras
Arenys de Mar

Riera del Pare Fita, núm. 31
    Centre Cultural Calisay

Bo
    La banyera es troba en bon estat de conservació tot i que fa de test a un llimoner. La seva ubicació no és la millor per preservar-ne la seva conservació.
    Ajuntament d'Arenys de Mar (Riera del Bisbe Pol, núm. 8, 08350 Arenys de Mar)

Banyera de marbre de 195 x 75 x 60 cm que servia per fer banys d'aigua de mar en el balneari Lloveras, actualment desaparegut.

El Balneari Lloveras d'Arenys de Mar conegut popularment com El Sardinero va ser un balneari d'aigües de mar fundat l'any 1900. En els anys que va estar actiu va ser un dels centres socials de la colònia d'estiuejants d'Arenys de Mar. Als anys 50 del segle XX va abandonar les seves activitats i va tenir diversos usos fins que va ser derruït l'any 1982.

LLODRÀ NOGUERAS, Joan Miquel (2021) La peça del mes: El balneari Lloveras (1900-1982). L'estiueig a Arenys de Mar. Museu d'Arenys de Mar, juliol de 2021.