Balmes de la Palla
Tavertet

Sobiranes
    Al cingle de Sobiranes, a la dreta del torrent de la Baumallera, sobre la costa de Graunyer.

Virgínia Cepero González

Les balmes de la Palla es troben al cingle de Sobiranes, a la dreta del torrent de la Baumallera, sobre la costa de Graunyer.

Es tracta de dues petites balmes espectaculars per la seva aèria ubicació. En destaca especialment una, per la seva localització sobre una gran roca arrodonida, que en la seva part superior té una àmplia superfície plana.

La seva configuració geològica consta d’estrats roquers que presenten clivelles verticals, amb l’aspecte de mur fragmentat.

Podrien haver estat habitades en l’antiguitat (BORBONET, 1999:110).

SEVILLA, R. (2004) “Balmes amagades del terme de Tavertet II”. Els Cingles de Collsacabra, núm. 52. Tavertet: Amics dels Cingles de Collsacabra, p. 24-27.