Balma sepulcral de la font del Nasiet
Súria

A mitja muntanya a la banda Oest, dominant el nucli urbà de Súria

Prehistòric
    Presenta la coberta caiguda, en part, sobre la càmara.
    KuanUm - JM Huélamo - JM Solias
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Es tracta d'una petita balma sepulcral antròpica, que aprofita el pendent natural i un estrat de roca per bastir-hi una cambra sepulcral tancada amb lloses. Es conserva una gran llosa a la banda nord, i dues petites lloses, més primes, a la banda de llevant. A ponent, una gran pedra, i restes de paret de pedra seca, tanquen la caixa. Per la banda de migdia hi ha el pendent natural, contra el qual es troba atrinxerat el monument. És una estructura similar a la balma sepulcral del Samuntà, més petita però molt més ben conservada. Per analogia caldria datar-la en el període calcolític, cap a l'any 1800 aC.

Descobert el dia 6 de novembre de 2009 pel Sr. Paulí López, bon coneixedor de la rodalia de Súria. Al dia següent va anar-lo a veur el Sr. Albert Fàbrega i va reconèixer en les restes una balma sepulcral.