Balma i viver de cal Nano
Sant Salvador de Guardiola

Prop de cal Nano, al sector de Coll d'Arboç.
    Ctra. BP-1101 al km. 11, a cal Cots, camí direcció S-E que va al mas Vilomara, uns 600 m.

Mur exterior en estat precari.
    Sense accés
    Jordi Piñero Subirana

Balma obrada amb un mur que conté al seu interior un dipòsit o viver d'aigua. Es troba en una petita cinglera sota el camí que condueix a la masia de Vilomara. Als peus de la cinglera hi passa el torrent de Vilomara i, més enllà, s'estén un camp de conreu. La balma és tancada per un mur de pedra que, a l'extrem oest, té una precària obertura d'accés. L'interior conté un dipòsit de planta rectangular que, en la part baixa, ha estat encimentat però que, en alguns punts, deixa entreveure un mur de revestiment de pedra. Aquesta cisterna a bassa subterrània té una certa profunditat i sembla que l'aigua hi neix. Actualment del dipòsit en surt un tub de plàstic cap amunt. Es tracta d'una infraestructura singular de la qual desconeixem l'època i quin ús concret tenia. L'obra actual possiblement és moderna però l'aprofitament d'aquest punt amb aflorament d'aigua podria ser antic.