Balma del Còdol
Matadepera

Camí de Can Robert a Can Garrigosa
    Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac

Manca un tros del muret de tancament interior.
    Jordi Montlló Bolart

La Balma del Còdol està situada a mà dreta mateix del camí que mena des de Can Robert fins a Can Garrigosa, uns metres abans de creuar el Torrent de la Coma de l’Abella. Es tracta d’un gran bloc de pedra despenyat de la cinglera que en algun moment va quedar frenat en aquest indret. Un costat és totalment arrodonit, però per l’altre presenta una inclinació. És per aquesta banda que s’hi recolza un segon bloc de pedra procedent del mateix cingle.

Aquesta obertura natural està aprofitada com abric. L’habitacle mesura 3’10 m de profunditat per una amplada màxima de 2’60 m. L’alçada en el seu punt central és de 2’60 m.

A l’interior s’hi va construir un mur de tancament amb pedra i calç, del qual se’n conserva 1 metre d’alçada. Els excursionistes hi han afegit troncs i brancatge per emprar-ho com a recer.

Al darrera mateix de la Balma del Còdol, entremig de la vegetació, s’observen diversos murets  de pedra seca, resultat de l’aprofitament dels terrenys de muntanya costeruts per al conreu.

SUADES, Ramon; SENYAL, Jordi (2020). Mapa Interactiu de Sant Llorenç del Munt i serra de l’Obac.