Balma de Sallent
Castellar del Riu

A la zona de Llinars.
    Per sobre del camí de Canals de Catllarí, aproximadament en la primera rasa que es creua.

Sara Simon Vilardaga

La balma de Sallent es troba prop del camí que de Sorribes (Llinars puja cap a les Canals de Catllarí). Un cop passada la masia de Sorribes continuem el trajecte a peu entorn a poc més de 300 metres, en un punt en que el camí fa un revolt coincidint amb l'indret on es creua la rasa del torrent. La balma es troba entorn a uns 100 metres més amunt en el mateix torrent. Es tracta d'un baumat format en terrenys de conglomerat, i és definida per una visera o un sortint de la mateixa roca que conforma una espluga de mides considerables. En la bauma hi ha algunes zones que mostren entrants més profunts, tot i que de poc recorrecorregut, formant unes petites cavitats còncaves. També hi ha alguns petits tolls o bassals resultat de les mateixes infiltracions d'aigua.

A la zona de Llinars, des de la masia Sorribes cal seguir el camí de Canals de Catllarí, està per sobre del camí, en el primer torrent que es creu.

-BORRÀS, J.; MIÑARRO, J.M.; TALAVERA, F. (1980): Catàleg espeleològic de Catalunya. Vol. 5. Políglota, tècnica i documentació. Barcelona.
    -VALLÈS, J. De (2009): Catàleg Espeleològic de Catalunya. Vol. 3: Berguedà. Cerdanya. Garrotxa. Ripollès. 2009. Ed. Espeleo Club de Gràcia. Federació Catalana d'Espeleologia. Barcelona. Pàg. 36-37.