Balma de Palaci
Rajadell

Serra de Palomes-Vall del torrent de Can Torra. Parcerisses. SE del terme.
    Al costat del camí de Valldòria cap al mas Palomes, junt al mas de Palaci, a 2,5 Km de Valldòria

PEP 1993 (Jordi Piñero)/ OPC 2017-21

Gran balma formada per un banc de conglomerat. Té una llargària d'uns 20 metres aproximadament i una amplada variable d'uns 6 o 7. El sol és compost d'argila molt fina. A l'interior s'han format diverses cavitats més petites fruït de l'erosió, algunes amb aigua, no potable.

Es troba a la part alta de la serra de Palomes, que s'aixeca al costat de ponent del torrent de Valldoria. Per anar-hi cal prendre el camí que surt de Valldòria per dalt, en direcció al mas Palomes. La Balma es troba al costat del camí, junt al mas de Palaci (en ruïnes), a uns 2,5 Km de Valldoria.
    El paisatge és actualment erm i hi creix vegetació espontània.
    Durant la realització del mapa, no s'ha localitzat al bé. La descripció i les fotografies corresponen a Piñero PEP 1993
    Balma de notables dimensions que podria acollir restes arqueològiques. Segons notícies de Ramon Camprubí la balma havia estat utilitzada per a enterraments. Però la falta d'evidència no ens permet classificar l'element com a jaciment. El que sí és segur és que degué utilitzar-se en tasques del mas de Palaci.

Diuen que s'hi amagaren homes dirant la guerra

Informació oral : Ramon Camprubí (Sallent) (PEP 1993)