Balma de la Vella
Matadepera

Els Plecs del Llibre
    Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac

La part murada conservada és mínima.
    Jordi Montlló Bolart

Balma situada al nord oest dels Plecs del Llibre. Un dels accessos es fa vorejant el cingle esmentat. L’altre, des de Can Pobla, pel Camí dels Monjos i en un moment donat, trencar a mà dreta, per un corriolet en direcció al Camí de la Senyora. Després de travessar per la part superior una cinglera, baixar en diagonal en direcció a la paret fins arribar a baix.

Formada per l’erosió en el seu estrat més bla, es tracta d’una cavitat protegida amb un muret de pedra sobreposat sense massa ordre, en sec i es desconeix si antigament havia estat obrada. L’espai interior és irregular d’uns dos metres de costat, sense poder-hi restar dempeus. El sòl no conserva cap estrat de terra, però en un costat hi ha una protuberància rocosa amb senyals de manipulació humana i un orifici en forma de cubeta, ben arrodonida al mig. El sostre està ennegrit pel fum de les fogueres.

Aquest indret també rep el nom de Cova de la Dona Morta.

Es desconeix la data de la construcció murada.