Balconada de Cal Doctor Grau
Prats de Lluçanès

Passeig del Lluçanès, 35. Nucli urbà. Prats de Lluçanès

Principi Segle XX
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Tipus de protecció: Element
    Marta Bertran Armadans - OPC Diputació de Barcelona

La balconada d’aquest edifici del Passeig del Lluçanès conté un element decoratiu destacat a la seva part inferior. Hi trobem col·locades unes rajoles hidràuliques que formen composicions d’inspiració vegetal envoltades per una sanefa. Les bigues que sustenten l’estructura del balcó per la part inferior compartimenten l’espai i organitzen la seqüència decorativa formada per les rajoles.

Aquesta balconada, situada al primer pis de l’edifici, recorre l’amplada de la façana i s’hi obren tres finestres rectangulars. Està protegida per una barana de ferro forjat, rematada per un passamà.

Aquest edifici es va construir a la part posterior de la finca de Cal Pataluga (casa situada al carrer Major) a principi del segle XX.

El nom que rep, Cal Doctor Grau, s'explica perquè aquí hi va viure i visitar els pacients, durant més de 50 anys, el doctor Josep Grau Torrodà.

VILA, LL. Prats de Lluçanès, Una llambregada, Prats de Lluçanès: Cal Siller, 2020, p. 83.