Avenc Geltrú

Fons de la Ginesta
    Situat en Les Pedrisses, aproximadament a 187m en direcció sud-est del GR92.

Cretaci
    Pública
    Diputació de Barcelona, La Pleta. Carretera de la urbanització "Rat-penat" a la Plana Novella, Km. 3
    Conxi Rodríguez

Avenc situat en un terreny de calcàries amb intercalacions dolomítiques del Cretaci inferior, d'edat Valanginià-Barremià, té una profunditat màxima de 50m. La sala superior de 18m de longitud, comunica amb la superfície per una obertura de 1x0,7m presentant una vertical de 9m. En la part central de la base, constituïda per argiles i clastes, es troba l'entrada a un pou de 6m amb la secció el·líptica, enllaçant per l'extrem N del seu fons amb la part alta d'una cavitat d'estructura molt irregular dividida per uns envans rocosos en la zona mitjana. La base situada a 30m presenta una protuberància de 1,5m i una rampa curta fins arribar a la part superior de l'últim pou de 16m que té moltes concrecions.

La Federació Catalana d'Espelologia -secció Villalta d'arqueologia i paleontologia ha proporcionat dades referents als avencs i coves.

BORRÀS, J.(1973) "Catalogo espeleológico del macizo del Garraf" Vol III. Barcelona.
    MIÑARRO, J. M. (1993) "Inventari Espeleològic de Catalunya" Federació Catalana d'Espeleologia.