Avenc Clos
Begues

Les Agulles
    A l'oest de la serra del Clos, a peus de les Agulles.

Xavier Esteve

Avenc de 28 metres de profunditat màxima conformat per un únic pou vertical de -25 m. La boca, d'un metre de diàmetre, s'obre en direcció nord-oest. La base del pou, coberta per clasts baixa en pendent fins assolir la cota de -28 m. La cavitat està composada per la fusió de dos fusos excavats sobre una diaclassa. Un d'ells forma la cavitat pròpiament dita, mentre que el menor, menys desenvolupat, arriba als 13 m d'alçada i es manté unit a l'anterior per quatre finestres.

Inclòs en el Cens d'Equipaments Esportius de Catalunya - CEEC

Explorat per primera vegada per Norbert Font i Sagué, l'any 1897.

AMAT, R. (1925). Sota el Massís del Garraf. Excursions espeleològiques als avencs de Begues. Campanya de 1924, Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya, 363-364: 233-267.
    BORRÁS, J. (1973-1974) Catálogo espeleológico del macizo del Garraf (3 vols.). Linomonograph, SA. Barcelona.
    FONT i SAGUÉ, N. (1899) Sota terra, Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya, 58: 257-278.
    FONT I SAGUÉ, N. (1897) "Sota terra. Preliminars per una excursió espeleològica", Renaixença -. Diari de Catalunya, 112 (7 d'agost de 1897): 1780-1782.