Avenc Benjamí Digon

Pla de Campgràs
    Situat, aproximadament, a 800m en direcció nord de l'encreuament de GR92 i el GR92-4.

Cretaci
    Pública
    Diputació de Barcelona, La Pleta. Carretera de la urbanització "Rat-penat" a la Plana Novella, Km. 3
    Conxi Rodríguez

Avenc situat en un terreny de calcàries amb intercalacions dolomítiques del Cretaci inferior, d'edat Valanginià-Barremià, té una profunditat màxima de 95 metres. La boca presenta una obertura de 1,2 x 0,7 m que dona pas a un conducte vertical de parets llises i 0,8m de diàmetre que surt a 13 m en un pou campaniforme de 11m desenvolupat sobre una diàclasi E 20N, que té una planta inclinada al N de 7,5x4m. El següent pou té part de l'entrada obstruïda per un bloc i comunica amb una finestra. Aquest mateix pou a 30m enllaça amb la Sala del 40, que té una estructura molt complicada, obrint-se en ella multitud d'entrades a nous pous, encara que moltes són forats dins del caos dels blocs.

La Federació Catalana d'Espelologia -secció Villalta d'arqueologia i paleontologia ha proporcionat dades referents als avencs i coves.

BORRÀS, J.(1973) "Catalogo espeleológico del macizo del Garraf" Vol III. Barcelona.
    MIÑARRO, J. M. (1993) "Inventari Espeleològic de Catalunya" Federació Catalana d'Espeleologia.