Arxiu parroquial de Sant Miquel de Castelladral
Navàs

Bisbat de Solsona. Plaça Palau, 1. Solsona

XV-XX
    Cultural
    Bisbat de Solsona
    Jordi Piñero Subirana

Fons de l’arxiu de la parròquia de Sant Miquel de Castelladral, que des de fa uns anys es conserva a l’Arxiu Episcopal de Solsona. De l’arxiu parroquial pròpiament s’han conservats els llibres sagramentals més o menys des de finals del segle XVI, però hi trobem també altres fons de caràcter civil. L’arxiu inclou les següents sèries documentals:

Llibres sagramentals. 8 llibres de baptismes pràcticament continuats des de 1572 fins a 1930 (els primers inclouen alguns matrimonis i defuncions); 1 llibre de confirmacions des de 1625 a 1925; 3 llibres de matrimonis entre 1635 i 1930 (els anys que van de 1577 i 1634 es troben entre els baptismes); 5 llibres de defuncions entre 1573 i 1855, i entre 1912 i 1937 (els anys que falten es troben entre els baptismes).

Administració parroquial i diversos. Documentació corresponent als segles XVIII i XIX que inclou, entre d’altres, visites pastorals, llibres de comptes, cens parroquial, fundacions, confraria del Roser, etc. A més d’un fragment d’incunable del segle XV.

Documentació notarial. 11 manuals notarials de de 1487 fins a 1734 (alguns inclouen documentació del Mujal); 6 llibres de capítols matrimonials dels segles XVI-XVIII; documentació diversa de testaments (segles XVI-XIX) i altres documents diversos, incloent documentació notarial procedent del Mujal.

L’Arxiu conserva també documentació de l’Ajuntament de Castelladral, que fins entrat el segle XX va ser el cap del municipi. Concretament, hi trobem alguns libres d’actes, diari d’ingressos o registres de sortides de documents i comunicacions entre 1887 i 1909.