Arxiu parroquial de Sant Martí
Arenys de Munt

Rectoria, Plaça de l'Església, s/n.

XV-XIX
    Hi ha documents que estan tan malmesos que es desfan.
    Bisbat de Girona
    Jordi Montlló Bolart

Està dividit en vuit seccions bàsiques: 1. Llibres sacramentals 2.Notarials 3.Obra i administració 4.Confraries 5.Fundacions de sufragis 6.Govern 7.Divers 8.Fotografies, fonoteca, biblioteca i videoteca. Pel que fa als llibres sacramentals, trobem llibres de baptismes des de 1530, Òbits des de 1567, Albats des de 1758, Matrimonis des de 1566, Confirmacions des de 1673 i compliment Pasqual des de 1940. La secció de notarials esta formada per 23 llibres de testaments des de 1490 i 4 lliures de contractes des de 1686. La secció d'Obra i administració és la més delmada: un llibre de Clavaria de 1531, cinc llibres d'Obra i un llibre de pòlisses dels residents. La secció de Confraries conté informació de la confraria del Roser, del Remei, de Sant Isidre, de Sant Joan i Nostra Senyora del Carme, de Sant Sebastià, del Terç Ordre de Sant Francesc i la confraria del Santíssim Sagrament. La secció de les Fundacions de sufragis conté informació de censals i fundacions de misses i aniversaris dels segles XVII a XIX. La secció de Govern conté informació de les visites pastorals dels segles XVII a XIX, Consuetes i sinodals.

En aquests moments s'està procedint a la seva digitalització per part dels senyors Antoni Marpons (jutge de pau) i Miquel Huges.

Es va salvar de la destrucció durant la guerra civil gràcies a que molts vilatans el van amagar a diversos indrets. El primer inventari global de l'arxiu el va fer mossèn Gelpí, l'any 1977.

FORN i SALVÀ, Francesc (1992). Guia-inventari de l'arxiu parroquial d'Arenys de Munt. Col·lecció Francesc Eiximenis. Edita Parròquia de Sant Martí d'Arenys de Munt.