Arcs del carrer Canal
Caldes de Montbui

Carrer Canal amb carrer Corredossos de Baix

Pla d'Ordenació Urbanística Municipal
    Laura Bosch Martínez

Dues arcades, formant un arc rampant cadascuna d'elles, en forma de plec de llibre, construïdes amb maó, que cobreixen l'espai entre dos murs; semblen aguantar el pes dels dos edificis situats a banda i banda.

Els veïns que viuen als voltants, manifesten que aquests arcs fets de maó ja existien antigament i que quan van tornar a construïr els edificis no els van tirar a terra.

Moreu-Rey (1962), (pàg. 56-57), parla del carrer Canal com "el carrer de la Canal", que va del carrer d'en Bellit a la Carretera i que segons ells, ja és citat l'any 1474 i 1532. La primera referència original és de l'any 1639: "vico vocato lo carer de la canal";
    També, parla d'una canal (ref. 438, pàg. 56) amb els següents termes: honor "de ipsa c." (1174 c); "loco dicto a la canal" (1632); "la canal" (1852), situada entre el Raval i les Hortes de Munt. Devia penetrar seguint el traçat del carrer de la Canal cap al Carrer Nou i la Plaça. La documentació del segle XV recorda uns "arcs" ("archu lapideo", "aracs"), en aquest indret.