Aqüeducte de Passerell
Moià

Al nord-est de la vila, sota la masia del matei nom, una mica aigües amunt
    Paral·lelament a la masia de Passarell remuntant el riu.

Cristina Casinos

Aqüeducte de dos ulls d'uns 6 m d'alçada i 30 m de llarg, de pedra gres que es troba enmig del torrent de Passerell. Enmig de l'aqüeducte hi ha un arc de descàrrega que no ha estat tapat . A la dreta d'aquest arc, a la banda sud, hi ha una pedra regular quadrada amb una inscripció que conté una creu i la data de 1750, possiblement la data de construcció. L'aigua circulava per una conducció feta amb diverses peces de pedra tallada en forma semicilíndrica, d'uns 25 cm d'amplada a la part superior (perfil en U). Sembla que recollïa una part de l'aigua que anava al molí Vell de Passerell i la desviava cap als camps de la riba dreta, just a sota de la masia de Passerell.

S'hi pot accedir per un camí que remunta la riba esquerra i que es pot agafar just per sobre del molí Vell de Passerell.

Sembla que va ser construït l'any 1750, segons indica la data gravada a la cara sud.