Aplec de la Sardana
Taradell

El Pujoló de Taradell

XX-XXI
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

L'aplec de la Sardana es celebra cada any durant el tercer diumenge de juny al bosc del Pujoló. Durant tota la tarda s'hi fan audicions amb cobles de renom com són els Lluïsos o la Genisenca d'origen taradellencs, així com d'altres d'arreu del territori. Hi assiteixen sardanistes de tota la contrada.

És organitzada per l'Agrupació Sardanista Taradell. Les fotografies han estat cedides per l'Arxiu Fotogràfic de Taradell.

El primer Aplec de la Sardana es va celebrar el 20 de juliol de 1947 al pla del Pujoló. Al matí es ballaven tres sardanes a càrrec de la Cobla Lluïsos, seguides d'un vermut al pati del Centre Catòlic. A la tarda tocaven els Lluïsos i la Cobla La Principal de Llagostera i a la nit l'audició anava a càrrec d'aquests últims. A partir de l'any 1950 s'hi va introduir una tercera cobla, La Principal del Bages, i les audicions van passar a fer-se només a la tarda.