Antiga casa de la vila
Monistrol de Montserrat

Barroc
    ARQUEBISBAT DE BARCELONA C/Bisbe, 5 1 bxs. 1a 08002 - BARCELONA
    Helena Garcia Navarro

Casa entre mitgeres, de planta irregular, formant xamfrà entre dos carrers.
    Presenta poques obertures, entre les quals destaca el balcó de la tercera planta amb una llosa barroca i una gran llinda, amb la data 1659, que també és la representació de l'escut de Monistrol. La façana és de maçoneria, amb carreus ben treballats, i està coronada per un ràfec de teula i ceràmica.
    Presenta moltes transformacions.

Actualment la casa està annexa a l'església parroquial.

L'any 1636 van iniciar-se les gestions per adquirir una casa i un trull. La compra de la casa (que havia de ser la Casa de la Vila) no es va materialitzar fins l'any següent, quan es compra una casa a Arcís Dobtra per 120 lliures i 10 sous. Les obres van començar quatre dies després, el 1638 ja es va celebrar el primer consell, però no va ser fins 1659 que no es donen per acabades.

Solsona, E; Julià, M. (1991). "Fitxa de l'inventari de patrimoni arquitectònic". Barcelona: Generalitat de Catalunya