Antic Pedró
Cabrera de Mar

Plaça de l'Església

XVII-XX
    Arquebisbat de Barcelona
    Marc Guàrdia i Llorens

Pedró format per una secció d'una columna de pedra, rematat amb una altar quadrat de pedra ajustat a les dimensiosnde la columna. Sobre d'aquesta plataforma hi ha fixada una creu de ferro.

El pedró és una columna o pilar que acostuma a commemorar algun fet memorable. En aquest cas es tracta de l'emplaçament religiós des del que es beneïa tot el poble.

L'altar que ara representa l'actual pedró fou traslladat des del seu emplaçament original fins l'actual, davant de l'església de Sant Feliu. En origen el pedró es trobava ubicat a la pujada de les Monges, en confluència amb el carrer Pere des Bosc (Escura 2000: 137)

ESCURA I DALMAU, X. (2007): Cabrera de Mar. Imatge i Memòria. Ajuntament de Cabrera de Mar, pàg. 137.