Anelles de bestiar de ferro en exteriors d'edificis
Moià

Casc Urbà - Carrers de Sta. Magdalena, de la Coma, del comerç

Caldria passivar els metalls.
    Ajuntament - Pl. Sant Sebastià, 1 08180 Moià
    Cristina Casinos

Anelles de ferro ferrades al mur exterior del Parc Municipal de Moià que donen al carrer Santa Magdalena (6u), carrer Sant Pere, carrer de la Coma (2u). En total són visibles més d'una desena.

Les UTM posades al camp UTM són les que corresponen a les del carrer de Santa Magdalena (sud) però també hi ha al nord del mateix carrer x: 425018 y: 4629429 i al carrer de la Coma x: 425048 y: 4629542.

E l 15 de maig a la vila de Moià es celebrava Sant Isidre, una de les festes més conegudes. Hi havia molt bestiar, bous grossos i petits. A partir del desaparegut Oratori i tot el carrer Sta. Magdalena estava ple de mules, ases, porcs...les anelles ferrades a la paret servien per passar un lligant gruixut de cap a cap pel bestiar. La festa de Sant Isidre acabava amb un gran ball. A la vigília del dia festiu, a la nit, cada casa de pagès feia un gran foc en un lloc alt perquè fos vist des de lluny.

La Tosca (1991); Moià d'ahir a avui. Records històrics d'uns quants moianesos. Ed. La Tosca. Moià.