Ametller del Torrent de Sistres
Alella

Zona agrícola situada a l'oest del torrent de Sistres.

Espècimen botànic
    BCP (Catàleg Patrimoni d'Alella - 2010)
    Polígon 5 Parcel·la 31
    Jordi Montlló Bolart

Individu madur d'una alçada d'entre 5 i 10 metres, que consta de tres peus. Un d'ells mesura 1,55 metres de soca i 1 metre de volta de canó; el segon, 1,05 metres de soca i 0,65 metres de volta de canó; i el tercer, 1,05 metres de soca i 1 metre de volta de canó. El diàmetre de la capçada és d'uns 12 metres.

La seva importància rau en les seves dimensions, considerables en un arbre fruiter associat normalment a explotacions agràries o a arbrat ornamental.
    Descrit al Catàleg d'arbres singulars, unitats de vegetació i paisatge d'Alella, elaborat per l'Observatori de la Sostenibilitat, amb el codi 20.