Alzina de Puigcogull
Olvan

enmig d'uns camps de conreu, al sud del turó de Puigcogull.

Espècimen botànic
    Regular
    l'aspecte general és bo, tot i que una part del tronc es troba sec, mort, potser es va veure afectada pels incendis del 1994.
    08143A008000220000BA
    Sara Simon Vilardaga

Exemplar d'alzina (Quercus ilex) de dimensions destacables, situat en mig d’un camp de conreu que hi ha al sud del turó de Puigcogull. Amb un port molt vertical, té un canó que es recargola molt lleugerament i es bifurca en tres grans branques a partir de les quals es divideix en altres diverses branques, tot  formant una capçada d’uns 13 metres de diàmetre.

Autoria de les imatges: Sara Simon, 2021.

El municipi d'Olvan es va veure greument afectat pels grans incendis forestals del 1994, l'entorn pròxim a l'alzina es veié molt arrasat pel foc. Un exemplar d'aquestes característiques, i de dimensions considerables com aquest, destaca en un entorn de bosc jove desenvolupat posteriorment als incendis.